Este posibil sa fi auzit de cafetiére, piston sau presă franceză, dar adevărul este că au existat mai multe brevete cu nume diferite și din origini diferite pentru acest dispozitiv popular de preparare a cafelei.

ISTORIA PRESEI FRANCEZE

Primul design al acestei metode de preparare a cafelei a fost brevetat în 1852 de francezii Mayer și Delforge. Primul brevet al unei prese franceze care seamănă cu ceea ce folosim astăzi a fost brevetat de italienii Attilio Calimani și Giulio Moneta în 1929.

Cel mai popular design a fost brevetat de elvețianul Faliero Bondanini în 1958, iar aceasta metoda de preparare a cafelei era cunoscut în Franța, unde a fost fabricat, ca „Chambord”. Popularitatea Chambord în Franța este ceea ce a dat cafetiére-ului identitatea sa franceză. Mai târziu, Bondanini a comercializat Chambord ca „La Cafetiére Classic” pe piața din Marea Britanie. Cunoscuta companie daneză Bodum a devenit ulterior distribuitor al Chambord în Danemarca și în cele din urmă a cumpărat drepturile asupra numelui și fabricii Chambord. Marca comercială „La Cafetiére” a rămas în mâinile proprietarilor inițiali. Recentele dispute juridice i-au văzut pe Bodum și „La Cafetiére” luptă pentru controlul piețelor din afara Europei și preocupări cu privire la modelele brevetelor.

Deci este în esență italiană sau franceză? Va voi lăsa să decideți, dar o voi numi o presă franceză.

Decizia privind originea acestei metode de preparare a cafelei este complicată, dar cafetiére este una dintre cele mai simple metode de preparare a cafelei și poate rezulta o ceașcă excelentă de cafea.

LA CE SE AȘTEPTĂ DE LA O PRESA FRANCEZĂ

Presa franceză este un dispozitiv de preparare a cafelei cu imersie completă, cu un filtru din plasă metalică. Acest lucru garantează un lucru în special, o infuzie vâscoasă, cu un corp mai plin și o textură sporită datorită mai multor uleiuri rămase în prepararea finală și, de asemenea, mai puține particule de cafea. Capacitatea de a controla toate variabilele dintr-o cafetieră, cum ar fi temperatura apei, timpul de măcinare și timpul de preparare, permite rafinarea metodelor de preparare în funcție de preferințele personale. Cel mai important, dacă preparați corect, vă puteți aștepta să vă bucurați de aroma și nuanțele fiecărei cafele pe care o preparați.

CUM SĂ FOLOSESTI PRESĂ FRANCEZĂ CA UN PROFESIONIST

Există câteva variabile importante pe care doriți să le luați în considerare înainte de a prepara o cafea.

1: Dimensiune măcinare

Înainte de a merge mai departe, este esențial să-ți măcinați cafeaua cu o râșniță de calitate. Această metodă de preparare este foarte vulnerabilă la supraextracție. Deci, care este dimensiunea corectă de măcinare? Ar trebui să fie destul de grosier. Dacă măcinarea este prea fină, apa va extrage cafeaua prea repede.

2. Raport doza de cafea/infuzare

Raportul de preparare este o formulă simplă, gramele de apă împărțite la gramele de cafea pe care urmează să le folosiți. Un raport comun este de 1:15, adică 15 grame de cafea măcinată la fiecare 225 de grame de apă. Începeți cu acest raport și apoi ajustați adăugând mai multă cafea sau folosind mai puțină apă până când găsiți potrivirea perfectă pentru dvs.

3. Temperatura apei

Temperatura apei este o altă variabilă care poate fi experimentată în funcție de gust, dar pentru început lăsați apa să se odihnească timp de 45 de secunde după fierbere pentru a ajunge la o temperatură aproximativă de preparare de 90 de grade Celsius (195f). Un fierbător cu gât de gâscă cu temperatură variabilă este o investiție bună dacă doriți să controlați acest lucru mai precis

4. Timpul de preparare

Timpul de preparare variază de la 3 la 5 minute. Pentru o culoare mai închisă 5 minute, pentru o culoare deschisa 3 minute. Un timp de preparare de 4 minute este un punct de plecare sigur.

5. Procesul de preparare

Adăugați cafeaua măcinată în carafa preîncălzită. Apoi, adăugați apa încet. Adăugați dublu grame de apă (de exemplu, 15 grame de cafea, adăugați 30 de grame de apă).

Amestecați ușor după 30 de secunde. Lăsați-l la infuzat timp de 4 minute. Turnați infuzia în ceașcă cu grijă pentru a nu agita cafeaua care se află în partea de jos.

French Press – SFATURI DE PREPARARE

– Dacă este greu să apăsați filtrul, înseamnă că măcinarea este prea fină; dacă se scufundă și există o rezistență minimă, atunci este prea grosier.

– Servește-l imediat după preparare, deoarece va continua extragerea adăugând arome amare cafelei tale. Turnați-l pe alt vas dacă nu îl beți pe tot odată.

– Asigurați-vă că vă curățați cafetiera bine, adesea pentru că zațul vechi de cafea ramane blocat în filtre. Majoritatea filtrelor pot fi demontate pentru curățare.

– Dacă rezultatul nu vă mulțumește, jucați-vă cu toate variabilele! Prepararea cafelei ar trebui să fie distractivă și experimentală.

28octombrie
2021
  • 179
  • 0

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

error: Continutul este protejat!