Ghicitul în cafea este un vechi obicei turcesc, răspândit în majoritatea ţărilor aflate la un moment dat sub influenţa Imperiului Otoman.

Cafeaua trebuie făcută la ibric. După ce ţi-ai băut cafeaua, aşază farfurioara deasupra ceştii, învârte de câteva ori în sensul opus acelor de ceasornic, pentru ca zaţul să se distribuie pe toată ceaşca, apoi întoarce cu gura în jos.
Ceaşca ta trebuie lăsată ceva timp neatinsă, cel puţin până se răceşte. Când ceaşca este rece, poţi începe ghicitul. Este recomandat ca altcineva decât persoana care a băut din ceaşcă să ghicească.

Pentru ghicit, se consideră că ceaşca are două jumătăţi orizontale, fiecare dintre ele reprezentând trecutul şi viitorul. Formele din zaţ din partea de jos reprezintă trecutul, iar cele din partea de sus, viitorul. Imaginile din partea dreaptă a ceştii sunt interpretate ca pozitive, iar cele din partea stângă sunt interpretate ca fiind evenimente negative, duşmani, probleme.

Interpretarea se realizează pe baza primelor imagini induse de simbolurile din ceaşcă persoanei care ghiceşte. Dacă ghiceşti, nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, ci trebuie să spui ceea ce îţi declanşează în minte desenele din zaţ observate.

Simbolurile gasite in ceasca sunt in general acceptate de ghicitori in cafea insa doua persoane diferite care interpreteaza aceeasi ceasca pot scoate la iveala interpretari foarte diferite. Intelesurile simbolurilor gasite raman mereu la alegerea ghicitorului si totul depinde de puterea acestuia de convingere si de a creea o poveste pe care persoana careia i se citeste o va crede.

Iată câteva simboluri şi semnificaţia lor posibilă:

Peşte – peştii indică în general noroc sau o sumă importantă de bani. Un simbol din ceaşca ta ar trebui interpretat întotdeauna corelat cu celelalte imagini din jur.

Cercuri, inele – cercurile semnifică uniune, asociere, căsătorie, parteneriat.

Păun – simbolizează încrederea în sine, mândria, realizările personale.

Şobolan – pierdere de bani, posesiuni şi în general ceva material; furt, pagubă

Diavol – reflectă starea de spirit, o teamă care îi cuprinde gândurile celui care a băut din ceaşcă şi indică faptul că ar trebui să aibă o gândire pozitivă.

O linie bine delimitată, dreaptă sau ondulată – un drum pe care trebuie să-l faci, fie că este unul fizic sau unul spiritual

Cerc cu un punct în interior – sarcină, naştere, apariţia unui copil în familie

Artificii – probleme în plan personal, neînţelegeri în cuplu

Pătrat sau dreptunghi – o nouă locuinţă

Lumânare – o dorinţă îndeplinită

Călăreţ – un nou bărbat, veşti bune, logodnă

Pisică – o persoană cu mai multe feţe

Cruce – izbândă asupra unei situaţii negative

Fereastră deschisă – o oportunitate bazată pe mult noroc

Fluture – flirt, începutul unei relaţii, dragoste

Pasăre – albă: veşti bune; neagră: veşti proaste

Măr – fertilitate, creativitate

Pod – trebuie luată o decizie importantă

Nod – Ingrijorare, probleme legate de sănătate

Floare – fericire, armonie

30octombrie
2021
  • 44
  • 0

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

error: Continutul este protejat!