Sifonul pare a fi o nouă metodă de preparare a berii, dar în realitate a fost introdus în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Este format din două camere de sticlă care sunt conectate la un tub de sticlă și etanșate cu o garnitură de cauciuc. Cafeaua este preparată în camera superioară, camera inferioară colectează cafeaua preparată. Un filtru textil previne ca zatul de cafea sa ajunga in bautura. Cafeaua preparată în Sifon este limpede, acidulată și fructată.

Pasul 1 Asamblați filtrul și montați-l în cilindrul superior de sticlă. Acum macinați aproximativ 29 g de cafea proaspătă și puneți-o deoparte.

Pasul 2 Se toarnă aproximativ 400 ml apă fierbinte în partea inferioară a sifonului și se pune pe cilindrul superior. Acum puneți o sursă de căldură sub sifon.

Pasul 3 Apa se ridică acum încet în camera de preparare. Odată ce vedeți doar o mică parte din apă care rămâne în camera inferioară, reduceți căldura, astfel încât apa să rămână în continuare în camera superioară, dar apa din camera inferioară nu se va supraîncălzi. Acum adauga cafeaua macinata si amesteca putin. Lasă cafeaua la infuzat aproximativ 1 minut.

Pasul 4 Opriți sursa de căldură. Pentru a obține o extracție uniformă, luați o lingură și scufundați cafeaua o scurtă „întoarcere”. Pe măsură ce camera inferioară se răcește, presiunea negativă va forța lichidul înapoi în camera inferioară prin filtru.

Pasul 5 Datorită „învârtirii” pe care i-ați dat cafelei doar o mică parte de cafea ar trebui să rămână în camera superioară. Acum puteți scoate cu grijă cilindrul superior.

Pasul 6 Cafeaua poate fi servită.

16noiembrie
2021
  • 178
  • 0

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

error: Continutul este protejat!