Prima cafenea de pisici din lume, „Cat Flower Garden”, s-a deschis în Taipei, Taiwan, în 1998 și a devenit în cele din urmă o destinație turistică globală. Conceptul a înflorit în Japonia, unde primul numit „Neko no Jikan” a fost deschis la Osaka în 2004. Datorită dimensiunii și populației Japoniei, mulți locuitori locuiesc în apartamente mici care nu permit animale de companie, ceea ce face ca o cafenea pentru pisici să fie o destinație foarte populară pentru tinerii  care caută compania și confortul oferit de pisici. Prima cafenea pentru pisici din Tokyo, numită „Neko no mise”, a fost deschisă în 2005. După aceasta, popularitatea cafenelelor de pisici a explodat în Japonia. Din 2005 până în 2010, 79 de cafenele de pisici s-au deschis în întreaga țară.

Există diferite tipuri de cafenele de pisici în Japonia. Unele prezintă categorii specifice de pisici, cum ar fi pisici negre, pisici grase sau  pisici de rasă rară.

Cafenelele japoneze pentru pisici au reguli stricte pentru a asigura curățenia și bunăstarea animalelor, în special încercând să se asigure că pisicile nu sunt deranjate de atenția excesivă și nedorită. Multe cafenele de pisici încearcă, de asemenea, să crească gradul de conștientizare cu privire la problemele legate de bunăstarea pisicilor, cum ar fi pisicile abandonate și fără stăpân și multe dintre ele au adesea pisici din adăposturile locale de animale pentru a le ajuta să-și piardă orice teamă de oameni și să le facă publicitate pentru o posibilă adopție.

03februarie
2022
  • 124
  • 2

2 Comentarii

  1. by office.snailcafe noiembrie 25, 2021 11:05 am

    Interesant.

    • by Podariu Vasile noiembrie 25, 2021 11:06 am

      Multumin!

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

error: Continutul este protejat!