Procesarea cafelei

Modul in care cafeaua e procesata are efect direct asupra calitatii rezultate si de aceea se acorda o importanta mare acestei etape. Metodele de procesare difera de la tara la tara,  principalele sunt: procesarea cu apa (spalata), honey (semi-spalata/ naturala) si procesarea uscata (naturala). Procesarea “washed” (spalata) Acesta e cel mai intens ...

07noiembrie
2021
  • 152
  • 0

Brazilia

Loc în lume ca exportator de cafea : 1 Saci (60kg) exportati anual :  Aproximativ. 40.698.000 Procentul din piata  mondiala a cafelei: 31% Soiuri tipice: 80% Arabica: Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu printre multe altele Regiuni cultivare cafea: Sul de Minas, Matas de Minas, Cerrado, Chapadas de Minas, Mogiana, Espirito Santo, Paraná și B ...

04noiembrie
2021
  • 162
  • 0

Fazenda Ponto Alegre – Brazilia

Fazenda Ponto Alegre este situată în Cabo Verde, un district tradițional de cultivare a cafelei din Minas Gerais, principalul stat producator de cafea din Brazilia. Locația oferă condiții ideale pentru producerea cafelei fine: altitudini mari, sol fertil și o climă bine conturată. Cu toate acestea, abordarea familiei Lima de Sousa față de prod ...

01noiembrie
2021
  • 161
  • 0

Ghicitul în cafea

Ghicitul în cafea este un vechi obicei turcesc, răspândit în majoritatea ţărilor aflate la un moment dat sub influenţa Imperiului Otoman. Cafeaua trebuie făcută la ibric. După ce ţi-ai băut cafeaua, aşază farfurioara deasupra ceştii, învârte de câteva ori în sensul opus acelor de ceasornic, pentru ca zaţul să se distribuie pe toată ceaşca, apoi întoarce ...

30octombrie
2021
  • 974
  • 0

French press – istorie și modalitate de preparare

Este posibil sa fi auzit de cafetiére, piston sau presă franceză, dar adevărul este că au existat mai multe brevete cu nume diferite și din origini diferite pentru acest dispozitiv popular de preparare a cafelei. ISTORIA PRESEI FRANCEZE Primul design al acestei metode de preparare a cafelei a fost brevetat în 1852 de francezii Mayer și Delforge. Primul ...

28octombrie
2021
  • 194
  • 0

V60 istoric si preparare

Hario este regele sticlei De la început, compania s-a impus ca lider pe piața producției de sticlă. Denumirea dată diviziei care produce sticla de duritate de clasa I a fost HARIO, adică Regele sticlei. Compania s-a mândrit cu producerea de sticlărie de cea mai înaltă calitate. Ceea ce au venit inițial proiectanții a fost „un picurator conic care uti ...

26octombrie
2021
  • 170
  • 0

Cafeaua turcească

Cafeaua turcească este cea mai faimoasă din lume si este un aspect esențial în ospitalitatea turcească. Când a ajuns cafeaua pentru prima dată în Turcia? Există două povești despre modul în care cafeaua a ajuns în Turcia. Una dintre ele este ca in 1521, conducătorul otoman al Yemenului, Ozdemir Pașa, a învățat prepararea yemenită a cafelei în încercar ...

22octombrie
2021
  • 256
  • 0

Etapele prajirii cafelei

Prăjirea scoate în evidență aromele inchise în boabele de cafea verde. Boabele sunt păstrate verzi, stare în care pot fi păstrate fără pierderi de calitate sau gust. Prăjirea determină schimbări chimice, deoarece boabele sunt aduse rapid la temperaturi foarte ridicate. Când ating vârful perfecțiunii, sunt răcite rapid pentru a opri procesul. Boab ...

21octombrie
2021
  • 323
  • 0

Pastrarea cafelei

Esential pentru pastrarea cafelei proaspata si buna de baut este modul in care o depozitati. Expunerea acesteia la caldura , lumina , aer , umiditate, va determina pierderea rapida a aromei si prospetimii. ...

07februarie
2020
  • 1.240
  • 0

Date interesante despre cafea

1. Cafeaua este a doua cea mai tranzactionata marfa de pe Glob. Prima cea mai tranzactionata marfa este petrolul. 2.La nivel global, sunt consumate aproximativ 2.25 miliarde de cesti de cafea intr-o zi. 3.Desi New Yorkezii beau de sapte ori mai multa cafea decat restul lumii, finlandezii se afla pe primul loc in topul tarilor cu cel mai mare consum de caf ...

07februarie
2020
  • 1.219
  • 0
error: Continutul este protejat!