Etapele prajirii cafelei

Prăjirea scoate în evidență aroma și aroma care sunt blocate în boabele de cafea verde. Fasolea este păstrată verde, stare în care pot fi păstrate fără pierderi de calitate sau gust. Prăjirea determină schimbări chimice, deoarece boabele sunt aduse rapid la temperaturi foarte ridicate. Când ating vârful perfecțiunii, sunt răcite rapid pentru a opri p ...

21octombrie
2021
  • 69
  • 0

Honduras

Loc în lume ca exportator de cafea : al 4-lea Saci (60kg) exportate anual : 6.765.000 Procentul din piața mondială a cafelei:Aproximativ. 5% Soiuri tipice produse: Caturra, Catuai, Pacas, Typica și (din ce în ce mai mult) Lempira, IHCAFE-90 și Parainema (tip Sarchimor) Regiunile cafea: Copán, Montecillos, Agalta, Opalaca, Comayagua și El Paraiso Perioade tipi ...

24noiembrie
2021
  • 18
  • 2

Etiopia

Loc în lume ca exportator de cafea (19/20): al 8-lea Saci (60kg) exportati anual (19/20): Aproximativ. 3.921.000 Procentul din piața mondială a cafelei: 3% Regiunile cheie de cafea: Sidamo, Limu, Yirgacheffe, Harrar și Djima Perioade tipice de recoltare: octombrie – decembrie Etiopia, recunoscută pe scară largă ca locul de naștere al cafelei, produc ...

18noiembrie
2021
  • 22
  • 0

Syphon

Sifonul pare a fi o nouă metodă de preparare a berii, dar în realitate a fost introdus în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Este format din două camere de sticlă care sunt conectate la un tub de sticlă și etanșate cu o garnitură de cauciuc. Cafeaua este preparată în camera superioară, camera inferioară colectează cafeaua preparată. Un filtru textil ...

16noiembrie
2021
  • 10
  • 0

Procesarea cafelei

Modul in care cafeaua e procesata are efect direct asupra calitatii rezultate si de aceea se acorda o importanta mare acestei etape. Metodele de procesare difera de la tara la tara,  principalele sunt: procesarea cu apa (spalata), honey (semi-spalata/ naturala) si procesarea uscata (naturala). Procesarea “washed” (spalata) Acesta e cel mai intens ...

07noiembrie
2021
  • 24
  • 0

Brazilia

Loc în lume ca exportator de cafea : 1 Saci (60kg) exportati anual :  Aproximativ. 40.698.000 Procentul din piata  mondiala a cafelei: 31% Soiuri tipice: 80% Arabica: Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu printre multe altele Regiuni cultivare cafea: Sul de Minas, Matas de Minas, Cerrado, Chapadas de Minas, Mogiana, Espirito Santo, Paraná și B ...

04noiembrie
2021
  • 28
  • 0

Fazenda Ponto Alegre – Brazilia

Fazenda Ponto Alegre este situată în Cabo Verde, un district tradițional de cultivare a cafelei din Minas Gerais, principalul stat producator de cafea din Brazilia. Locația oferă condiții ideale pentru producerea cafelei fine: altitudini mari, sol fertil și o climă bine conturată. Cu toate acestea, abordarea familiei Lima de Sousa față de prod ...

01noiembrie
2021
  • 32
  • 0

Ghicitul în cafea

Ghicitul în cafea este un vechi obicei turcesc, răspândit în majoritatea ţărilor aflate la un moment dat sub influenţa Imperiului Otoman. Cafeaua trebuie făcută la ibric. După ce ţi-ai băut cafeaua, aşază farfurioara deasupra ceştii, învârte de câteva ori în sensul opus acelor de ceasornic, pentru ca zaţul să se distribuie pe toată ceaşca, apoi întoarce ...

30octombrie
2021
  • 44
  • 0

French press – istorie și modalitate de preparare

Este posibil sa fi auzit de cafetiére, piston sau presă franceză, dar adevărul este că au existat mai multe brevete cu nume diferite și din origini diferite pentru acest dispozitiv popular de preparare a cafelei. ISTORIA PRESEI FRANCEZE Primul design al acestei metode de preparare a cafelei a fost brevetat în 1852 de francezii Mayer și Delforge. Primul ...

28octombrie
2021
  • 33
  • 0

V60 istoric si preparare

Hario este regele sticlei De la început, compania s-a impus ca lider pe piața producției de sticlă. Denumirea dată diviziei care produce sticla de duritate de clasa I a fost HARIO, adică Regele sticlei. Compania s-a mândrit cu producerea de sticlărie de cea mai înaltă calitate. Ceea ce au venit inițial proiectanții a fost „un picurator conic care uti ...

26octombrie
2021
  • 36
  • 0

Cafeaua turcească

Cafeaua turcească este cea mai faimoasă din lume si este un aspect esențial în ospitalitatea turcească. Când a ajuns cafeaua pentru prima dată în Turcia? Există două povești despre modul în care cafeaua a ajuns în Turcia. Una dintre ele este ca in 1521, conducătorul otoman al Yemenului, Ozdemir Pașa, a învățat prepararea yemenită a cafelei în încercar ...

22octombrie
2021
  • 50
  • 0
error: Continutul este protejat!